Αρχική σελίδα

Το σχολείο μας

  • PDF
  • Εκτύπωση

Η σχολική μονάδα του 30ου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης «Κωνσταντίνος Καραθεοδωρής» είναι σχολική μονάδα που ανήκει στην ΔΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης. Στεγάζεται στο σχολικό συγκρότημα της Οδού Μαζαράκη 1, στην περιοχή Ξυλάδικα του Δήμου Θεσσαλονίκης και είναι στα όρια των ΔΔΕ Ανατολικής και Δυτικής Θεσσαλονίκης.

Συστεγαζόμαστε με το 64ο Δημοτικό Σχολείο, το 95ο Νηπιαγωγείο, το 4ο Ειδικό Δημοτικό και το Ειδικό Νηπιαγωγείο, σε μία μοναδική συστέγαση  που χαρακτηρίζεται από μία ικανοποιητική συν-λειτουργία. Αυτή η διαχρονική συστέγαση ήταν και η απαραίτητη προϋπόθεση, για να φιλοξενεί η σχολική μονάδα στις τρεις σχολικές τάξεις στην πλειονότητα της  μαθητές μετανάστες από 6 χώρες , Ρομά και τα τελευταία τρία χρόνια σε ποσοστό 40% μαθητές πρόσφυγες από 10 χώρες σε μία αρμονική συνύπαρξη. Σύνολο Μαθητών: 106. Εκ των οποίων: Πρόσφυγες:41 (από Τουρκία, Ιράκ, Ιράν, Συρία, , Αφγανιστάν , Κουβέιτ, Κονγκό, Αίγυπτο,Mαρόκο, Νιγηρία), Μετανάστες: 25 (από Αλβανία, Ρωσία, Γεωργία,  Ινδία, Κίνα), Ρομά: 7, Γηγενής 12. Η φοίτηση των προσφύγων μαθητών υποστηρίζεται από την παράλληλη λειτουργία δύο τάξεων υποδοχής ΖΕΠ 1 και ΖΕΠ11

Η σχολική μονάδα όλα τα προηγούμενα χρόνια κάνει συνεχείς προσπάθειες και προγραμματίζει, διοργανώνει και υλοποιεί  δράσεις, συμμετέχοντας σε διάφορα προγράμματα, με σκοπό την καθολική συμμετοχή όλων των μαθητών της, ανεξαρτήτου προελεύσεως, που αποδεδειγμένα συμβάλει στην ενίσχυση του καλού και δημιουργικού κλίματος που κυριαρχεί στην καθημερινότητά μας.

Επικοινωνία: Μαζαράκη 1, Τ.Κ. 54627, Θεσσαλονίκη, τηλ: 2310 531395 & 2310 514114, φαξ: 2310 531395, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.